KUNSTIGE NEGLE

Overvejer du at få lavet kunstige negle?

Når det kommer til kunstige negle er der en del at vælge i mellem, så man kan let blive i tvivl om hvilke man skal vælge.
Akryl, Gel eller Shellak. Hvad er bedst?

Den perfekte manicure kan virke simpel, men den er faktisk mere kompliceret, end du tror. Hvis det ikke er svært nok at finde den rigtige negleteknologi (efter at du allerede har brugt timer på at evaluere alle de mulige neglefarver, der ikke vil kollidere med+ dine fremtidige ensembler), er der nu en række forskellige lakformler at vælge imellem, hver vejer nogle ret spændende fordele ind. Tal om evolution.

Skal du vælge gele- akryl eller shellac negle?

 

GELE NEGLE
Selvom akryl kan være den mere populære mulighed, var gel faktisk den første i rækken, der ramte skønhedsindustrien og har været et interesseområde lige siden. Der findes også forskellige typer gel, men vi vil tackle hård og blød gel.

Hård gel kommer i en klistret konsistens og kan kunstigt placeres over din rigtige negl for at matche den nuværende form, forlænges og er den stærkeste af alle tre. Det kan også bygges efter præference, eller poleres ned, før det placeres under UV-lys for at tørre. Hård gel påføres med en børste og kan kun fjernes ved at file den af.

Blød gel på den anden side påføres som en lak og kan ikke bruges til at forlænge neglen. Den er mere holdbar end almindelig neglelak og kan fjernes med acetone. Dette er mindre tilbøjeligt til at beskadige dine rigtige negle end hård gel, medmindre den fjernes kraftigt uden acetone.

AKRYL NEGLE
For at danne en akryl blandes et polymerpulver og monomer-væske og påføres forsigtigt på neglen. De er normalt placeret over en allerede hærdet akryl forlængelse. Akryl tørrer efterhånden som den udsættes for luft, så dette skal arbejdes med meget hurtigt. Endnu en gang kan forkert fjernelse beskadige neglesengen, så det er bedst at gå til en professionel for at gøre det. Denne type manicure producerer også en stærk kemisk lugt, så rummet skal være godt ventileret.

SHELLAC NEGLE
Shellac kommer i form af en polish, men indeholder gel og polish blandet sammen. Dette gør den stærkere end almindelig polish, men ikke så stærk som en gel. Shellac er faktisk et mærke, og det blev skabt af Creative Nail Design. Når den først er placeret over neglen, hærdes den også under en UV-lampe og kan holde omkring 14 dage. På grund af det faktum, at det indeholder polish, er det stadig modtageligt for skår.

Fordele og ulemper

Prismæssigt tager akryl føringen. Det er hurtigt og nemt at hente og nemt at gøre. Men du får naturligvis, hvad du betaler for, så når neglen til sidst begynder at løfte sig, er den ikke kun ret uskøn, men snavs og bakterier kan blive fanget nedenunder. Den bedste måde at undgå dette på er at gennembløde akrylen i acetone, en meget grundlæggende fjernelsesproces.

Hård gel på den anden side løfter ikke, men formlen er sværere at fjerne, så den er ret tidskrævende, især da den ikke kan fjernes med acetone. Bindingerne af blød gel skal også brydes grundigt, men når dette er gjort, kan resten fjernes med acetone. Shellac tager ikke så lang tid at fjerne, men stadig lidt længere end akryl og kræver også acetone. Det er sundere for neglen og praler helt sikkert af den mere naturlige finish. Da du ikke behøver at vente på, at shellak og gel tørrer, er efterbehandlingsprocessen ret enkel.

SÅ HVILKEN MANICURE SKAL DU VÆLGE?

Det er helt ned til præference, som på dette tidspunkt nok er det sidste, du ønsker at høre. Hvis vi virkelig skulle forenkle det i de mest grundlæggende termer, er akryl bedst til at eksperimentere med dine negleformer og -design, og når du ikke leder efter noget for kompliceret. Du kan kombinere dette med andre manicure (såsom at tilføje shellac-lak over akrylneglen) og have dem så lange eller korte, som du ønsker. Gelnegle er bedst til lang levetid og til at bevare din negl nedenunder. Det styrker dem og kræver ikke for meget manipulation at påføre, hvilket betyder, at det er gavnligt for dine negles sundhed. Shellac er bedst til en naturlig finish, da den bogstaveligt talt blev skabt til at ligne din rigtige negl og har en uopdagelig følelse på fingrene. Den holder også lidt længere end almindelig neglelak.

I sidste ende kan du altid bare tage den gode gamle prøve- og forbedringsvej ved at prøve de forskellige manicure og se, hvilken du elsker mest. Din negletekniker er også altid det bedste kontaktpunkt, da det trods alt er i deres hænder!

Vil du vide mere om akryl-, gele og shellac negle?
Du kan få mere dybdegående info og indhendte 3 uforpligtende tilbud hos Skønhedsportalen.