Permanent hårfjerning

Permanent hårfjerning

Denne behandling er for dig, som ønsker, at komme uønsket hår på kroppen til livs. Nu er det slut med at bruge tid på barberig og voks. Den permanente hårfjerning udføres almindeligvis med laser. Denne form for behandling kan udføres hele året og er næsten smertefri. 
 
Skønhedsklinikkerne har i dag stor efterspørgsel på permanent hårfjerning. Derfor er teknologien bag lasermaskinerne under konstant udvikling. De nyeste maskiner er udstyret med såkaldt IN-motion teknik, der er en revolutionerende behandlingstype på området for permanent hårfjerning. 
 
De mest efterspurgte steder på kroppen for permanent hårfjerning er på benene, i ansigtet, arme og armhuler, ryggen samt intim hårfjerning. Priserne afhænger af det område du ønsker laserbehandling, tekstur og farve på dine hår, samt områdets størrelse. De fleste skønhedsklinikker anbefaler 8-12 behandlinger for fuld effekt.     

Hvilke fordele er der ved hårfjerning med laser?

Har du et ønske om, at komme uønsket hårvækst til livs, er permanent hårfjerning med laser en behandlingsform med flere fordele. For det første er laserbehandling mere eller mindre smertefrit, modsat hårfjerning med voks. Du vil opnå et mere glat og klart resultat på huden, og du slipper for røde knopper, indgroede hår og irritation i området af huden. 

Den helt nye teknologi af laser hårfjerning, gør det muligt at behandle alle hårtyper, hudtyper og hudfarve hele året rundt. 

Skønhedsbehandlinger

Hvordan foregår processen ved laserbehandlingen?

 

Håret har tre naturlige faser, efter en behandling med laser. Først vækstfasen, derefter kommer der en svindfase/hvilefase og til sidst afstødningsfasen. Vækstfasen er her hvor hårfolliklen, også kaldet hårsækken, vokser aktivt. Derefter krymper hårfolliklen og hviler inden den bliver inaktiv og falder ud. Laseren trænger altså gennem håret og nedbryder hårfolliklen, der vil blive ødelagt og falde ud. Derefter kan der ikke dannes et nyt hår fra den hårfollikel.

I det område der behandles, er hårene ikke alle i den samme fase. Det kan have betydning for resultatet af din laserbehandling, da det kun er hår, der befinder sig i vækstfasen, som kan behandles med laser. De hår som er i hvilefasen eller afstødningsfasen, har ikke forbindelse til hårfolliklen og laseren kan derfor ikke komme igennem og ødelægge den. 

Generelt vil du opleve de første resultater af din behandling efter 2-3 uger. Du ser altså ikke et resultat, inden du går ud ad døren fra din første laserbehandling, da hårenes naturligfase ikke går så stærkt. Du vil derfor i perioden efter, kunne se en reduktion af din hårvækst. Nogle tydligere end andre. 

De efterfølgende hår i området vil efter hårfjerning opleves bløde og fine, men hvordan din krop tager imod behandlingen, vil variere fra din veninde. Den efterfølgende tid vil du opleve dine hår komme frem igen. Det indikerer, at der er påbegyndt en ny vækstfase, og at det derfor er tid til ny laserbehandling. Du vil løbende opleve, at laser hårfjerning mindsker din hårvækst i området, men at det fulde resultat først viser sig efter 8-12 behandlinger. 

Permanent hårfjerning kræver derfor at du væbner dig med tålmodighed, og regelmæssige laserbehandlinger er ideelt, for at ramme hårene i deres forskellige vækstfaser. 

Hvad er permanent hårfjerning med laser?

Under permanent hårfjerning med laser, bliver dine hår og hud langsomt opvarmet af laseren til 45 grader. Ved denne temperatur udstødes hårets protein. Proteinet i hårfolliklen bliver opfanget af laseren, hvilket ødelægger den permanent. Der kan ligge op til tolv hårfollikler under den, som nu er ødelagt. Det er derfor nødvendigt med 8-12 laserbehandlinger, for at opnå et permanent resultat. 
 
 

Hvor lang tid tager en laserbehandling?

Laserbehandlingen varierer fra det område du ønsker behandlet. Har du uønsket hårvækst i armhulen, kan det tage op til 10 min. at laserbehandle, hvorimod et helt ben kan tage 1,5 time. Ved sensitive områder som overlæbe og intimbehandling, kan der opstå mindre smerte i forbindelse med varmen fra laseren. 

Hvor mange laserbehandlinger skal du bruge?

Inde du går i gang med et behandlingsforløb, skal du booke en konsultation med din skønhedsklinik. De vil give dig al den fornødne information omkring netop din laser hårfjerning. De vil fortælle dig om den forventede effekt og behandlingstid af din hud-og hårfarve samt teksturen på dine hår. Der er også nogle hel generelle forholdsregler, som du skal tage højde for før, under og efter din laserbehandling. 

Du må IKKE vokse eller fjerne dine hår med pincet i en måned op til laserbehandlingen. Du vil derimod blive bedt om, at barbere området med uønsket hårvækst 2-3 dage før laserbehandlingen. Derudover er der lovkrav om, at kosmetiske behandlinger skal dokumenteret med foto før påbegyndt behandling. Det vil din skønhedsklinik gøre dig opmærksom på, inden i starter. De fleste steder starter din laserbehandling samme dag som din første konsultation. 

Inden laserbehandlingen

Laserbehandlingen varierer fra det område du ønsker behandlet. Har du uønsket hårvækst i armhulen, kan det tage op til 10 min. at laserbehandle, hvorimod et helt ben kan tage 1,5 time. Ved sensitive områder som overlæbe og intimbehandling, kan der opstå mindre smerte i forbindelse med varmen fra laseren. 

Efter laserbehandlingen

Kort tid efter din laserbehandling vil huden måske hæve op i området og blive rød. Hævelsen vil ligge omkring de hår, som er blevet behandlet, og ligne gåsehund. I sjældne tilfælde kan hævelsen og rødmen ses op til 3 dage efter, men burde forsvinde efter få timer.
Du vil stadig kunne se alle dine hår efter første behandling, da processen kræver de 3 faser som tidligere nævnt. Det kan tage op til 1-3 uger før de første resultater viser sig
Skønhedsbehandling

Mulige bivirkninger efter laserbehandling

Mangle skønhedsklinikker lover guld og grønne skove, men virkeligheden er, at ikke alle kroppe er ens og bivirkning ved laser hårfjerning kan forekomme. 

De bivirkninger, som kan forekomme ved permanent hårfjerninger, er forbrændinger af huden. Det ses meget sjældent, men viser sig allerede under behandlingen. Derudover kan mange tykke og mørke hår på et relativt lille område, give en kraftig reaktion. 

 
 

Priser på permanent hårfjerning

Prisen på en behandling med laser varierer fra skønhedsklinik til skønhedsklinik, samt størrelsen på det område, som skal behandles. Typisk koster én behandling, af et mindre område som overlæben 500 kroner, hvorimod behandling af 2 ben i gennemsnit vil koste 2.000 kroner.