KOSMETISK TANDPLEJE

Hvad er kosmetisk tandpleje egentlig?

Kosmetisk tandpleje genopretter tandens æstetik ved at bruge fyldningsmaterialer. Fyldningen påføres normalt på tandens inderside. Under denne procedure er det muligt at ændre tandens farve, form og position. Inden fyldning poleres tænderne let eller tandemalje gøres ru, afhængigt af tandens skade og placering. Efter lidt polering bliver skæve og udstående tænder visuelt rettet.

Hvornår anbefales kosmetisk tandpleje?
Kosmetisk tandpleje bruges primært til at ændre farven, formen på tænderne, fjerne pigmentpletter eller ændre deres position lidt. Den æstetiske fyldning kan kun udføres, hvis der stadig er en tilstrækkelig mængde tandvæv. Hvis din tand er knækket eller alvorligt beskadiget, skal du muligvis have en brun tand.
Læs mere om hvilke behandlinger du kan få her.

Fordele ved kosmetisk tandpleje?

• Tænderne ”sættes i stand” typisk efter et enkelt besøg kun
• Lavere omkostninger sammenlignet med tandproteser.
• Tænder er nøjagtigt restaureret eller omformet.
• Forbedret tandfarve.
• Proceduren er tilgængelig for patienter i alle aldre.
• Det naturlige udseende af tænderne genoprettes.
• En fuldstændig sikker procedure.
• Ingen ubehag og ubehagelige bivirkninger.

Hvordan forbereder man sig til kosmetisk tandbehandling?
En professionel mundhygiejnebehandling er påkrævet før æstetisk påfyldning. Hvis patienten planlægger at blege deres tænder, bør det gøres før æstetisk fyldning. Tandfyldninger vil ikke ændre deres farve efter blegningsprocedurer og vil gøre forskellen mellem dine tænder og fyldninger meget mere synlige.

Hvad bør undgås efter kosmetisk tandbehandling?

Efter en behandling bør du lade fødevarer, drikkevarer og andre farvestoffer være. Brug ikke blegende tandpasta, fordi den er meget slibende og vil forårsage skade på dine fyldninger.

Tandeksperters råd om skylning efter børstning
Tandlægeeksperter fraråder skylning efter børstning, for at styrke tandsundheden.
Mange mennesker omfatter skylning som en del af deres daglige mundhygiejne rutine, men ifølge tandlægeeksperter bør man sætte en stopper for denne almindelige vane. At vaske mund efter tandrensning kan reducere virkningen af børstning, da det fjerner fluor fra tænderne.

Fluortandpasta hjælper med at sænke risikoen for karies ved at styrke den beskyttende emaljeoverflade. Skylning lige efter børstning fjerner fluor, hvilket betyder, at du mister de ekstra fordele ved at bruge fluortandpasta. I stedet for at skylle med vand, opfordrer tandlæggeskperter offentligheden til at børste og derefter spytte, uden brug af vand til at skylle. Det er også en fordel at bruge mundskyl før børstning frem for efter rengøring, da mundskyl indeholder mindre fluor end tandpasta.

Ud over at tage skylning ud af en daglig mundhygiejnerutine, opfordrer tandlæger også til at børste i mindst to minutter to gange om dagen og bruge tandtråd eller bruge inter-tandbørster dagligt. En god mundhygiejne kan reducere risikoen for tandkødssygdomme og forfald drastisk, samt hjælpe med at holde smilet rent og lyst og mindske risikoen for dårlig ånde.

Forbedring af tandhygiejne er en effektiv måde at forebygge mundsygdomme på, især i en tid, hvor mange mennesker har svært ved at få adgang til regelmæssige tandlægeaftaler.