Fedtfrysning

Fedtfrysning

Slip af med genstridige fedtdepoter på kroppen

Fedtfrysning er i løbet af de sidste få år blevet meget populært. Det er den mest skånsomme behandling, hvis du vil slippe af med genstridigt fedt på kroppen. Fedtfrysning er et ikke-kirurgisk indgreb, som hjælper dig af med genstridigt fedt på kroppen, der ikke forsvinder af en sund livsstil eller ved hjælp af træning. Det kan være genetisk eller hormonelt bestemt, om netop din fedtfordeling sætter sig som ridebukselår, dobbelthage, topmave, på
hofterne eller andre steder på kroppen. Måske kan du relatere til én eller flere af disse problemområder? Hvis ja, så er fedtfrysning måske den optimale løsning for dig, til at opnå synlig effekt og en permanent fedtreduktion.

Hvad er fedtfrysning?

Fedtfrysning er en skånsom udgave af fedtsugning, og er til dig som er normalvægtig eller let overvægtig. Det skal ikke ses som en slankekur, men en permanent reduktion af fedtdepoter bestemte steder på kroppen. Fedtfrysning foregår ved en kontrolleret nedfrysning af fedtceller i
det genstridige fedtområde. Fedtcellerne er nemlig de eneste celler, som tager skade af at blive nedkølet. På denne måde kan du slippe for fedtforbrænding ved uendelig træning, som ikke skaber resultater de ønskede steder på din krop.
 
Fedtfrysning udføres af højteknologiske maskiner med håndtag, der kan sammenlignes med en støvsuger. Selve håndtaget, “hovedet” på maskinen, ligner et støvsuger hovedet. Denne bliver placeret i det område på kroppen, hvor fedtreduktionen ønskes. Herefter suger maskinen huden ind i hovedet gennem det vakuum, som opstår i kontakt med huden. Huden bliver herefter nedkølet til -9 grader, hvilket efter 2-4 minutter vil give en bedøvende effekt. 

Hvad skal du være opmærksom på?

 
Fedtfrysning tager i gennemsnit 60 minutter, alt efter hvilket område der behandles. Det er derfor en god idé, at medbringe en bog, stikketøj eller musik til afslapning under behandlingen. Fedtfrysning kræver ikke bedøvelse, da det stort set er smertefrit. Du vil måske opleve et ubehag i huden de første 10 minutter. Når maskinen tænder, sættes din hud i spænd gennem et vakuum. Den resterende tid er stort set uden smerter. Efter behandlingen vil det nedkølet område blive masseret af din behandler. Her vil du igen mærke til noget ubehag i forbindelse med, at huden bliver varmet op igen.  
 
Det anbefales at du tager løstsiddende tøj på, da det behandlede område kan føles en smule ømt efter fedtfrysningen. Du kan uden problemer fortsætte resten af dagen som du plejer, og oftest er det ikke nødvendigt, at tage fri for arbejde efter en behandling.
 
Der vil være en efterkontrol ca. 4 og 12 uger efter dine behandlinger. 2015

Hvor mange påsætninger skal du bruge?

Til fedtfrysning bruges forskellige håndtag, når ét område skal behandles. Ét område på kroppen kræver ét håndtag, og regnes derfor som en påsætning. Påsætningen af håndtaget bliver siddende samme sted under hele behandlingen. Det kan ikke generaliseres hvor mange påsætninger du skal have, da det vurderes ud fra, dit ønskede mål med fedtfrysning, samt områdets størrelse. Dog er det almindeligt, at området omkring hofterne kræver 2 påsætninger, én påsætning af håndtag på hver side. Ligeledes hvis du ønsker en fedtreduktion på armene, skal hver arm bruge én påsætning af håndtag. 
 
Inden din behandling påbegyndes, anbefaler vi, at du booker en uforpligtende samtal med skønhedsklinikken. De kan give dig et estimat på, hvor mange påsætninger der skal bruges til, at opnå den ønskede fedtreduktion. Vi anbefaler ca. 2 påsætninger ved en større fedtreduktion, da fedtet reduceres med 20-25 % ved én behandling. 
 
 

Fedtfrysning virker det?

Gennem 1-3 behandlinger vil fedtcellerne langsomt blive nedbrudt, hvorfor der skal gå ca. 30 dage mellem hver behandling. Ved hjælp af denne nye teknologi, vil en enkelt behandling nedbryde mellem 20-25% af fedtcellerne. Fedtmængden og den ønskede fedtreduktion er afgørende for, antallet af behandlinger netop du skal have. 

Denne snak og forventningsafstemning, skal du have med din skønhedsklinik, inden påbegyndelsen. Hos de fleste skønhedsklinkker vil man starte ud med en gratis konsultation. Ønsker du en yderligere fedtreduktion efter de aftalte behandlinger, kan fedtfrysningen gentages.

Bivirkninger og komplikationer

Fedtfrysning fungerer som et skånsomt og mildt alternativ til fedtsugning. Teknikken er udviklet efter undersøgelser om forfrysninger, og er kontrolleret til at fryse fedtceller uden påvirkning af blodkar, nerver, muskler eller hud. Klinikkerne sikrer, at der ikke opstår skader eller forfrysninger. Dette gøres med sikkerhedsprogrammer, som maskinerne er udstyret med. 
 
Man vil i nogle tilfælde blive følelsesløs i det behandlede område. Denne følelsesløshed kan vare i nogle dage, men burde aftage få timer efter. 

Fedtfrysning priser

Prisen på en behandling med fedtfrysning variere både i forhold til område på kroppen, antal påsætninger og skønhedsklinik. En behandling kan koste alt imellem 1.000 kroner og 12.000 kroner. Dog ligger gennemsnitsprisen hos skønhedsklinikkerne på 4.000 kroner pr. behandling.  
 
 

Der gives ikke behandling, hvis du er: 

Gradvid, overvægtig, har brok i det ønskede område, har nedsat lever funktion, pacemaker eller er diagnosticeret med Raynaud’s disease.